Справді, промивання рису та його замочування на певний час дає гарний результат, каша чи плов виходить не тільки смачною, але й розсипчастою – зернятко відокремлюється від зернятка.
Раніше ми розповідали, чим корисний рис.
Але промивання та замочування потрібні і в інших цілях, дуже важливих для нашого здоров’я.
Рис, як і інша крупа, при вирощуванні обробляється проти шкідників і хвороб, а також підгодовується різними препаратами для кращого врожаю. Після збирання крупи її можуть обприскувати препаратами для зберігання. Тому так важливо ретельно промивати рис, а ще краще замочувати, щоби всі шкідливі речовини вимилися з крупи.
Але треба не перестаратися, так деякі господині замочують рис на ніч, а потім при варінні він виходить наче клейстер.
Досвідчені кухарі не рекомендують замочувати рис у холодній воді, краще для цього взяти злегка підігріту воду та обов’язково її підсолити. Так вдасться не порушити структуру зерна.
На кілограм рису потрібно взяти трохи більше трьох літрів води. Щодо солі, то цілком вистачить 2 столових ложок на цю кількість води.
Якщо рис має сторонній запас, то першу воду потрібно злити. Зазвичай замочують не більше двох годин. Потім рис промивають під теплою проточною водою.
Справа в тому, що при промиванні холодною водою рис може потріскатися, а тепла вода збереже його первісний вигляд.
Тільки після цього потрібно приступати до приготування рису.
Для ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС державою гарантовано низку пільг. Вони різняться залежно від…
Перша весняна зелень, перші ніжні овочі і, звичайно, салат з редиски - це прикмети квітня.…
В Україні працює система безоплатної правової допомоги. Вона допомагає людям вирішувати юридичні питання, зокрема в…
З січня 2025 року змінено правила встановлення інвалідності та призначення пенсій за інвалідністю. Відповідні зміни…
Хочете отримати хороший урожай полуниці? Не забудьте вчасно внести правильне підживлення. Розповідаємо про найефективніше.
Великдень не за горами, тож варто запастися рецептами святкових страв. Обов'язково спробуйте приготувати цю сирну…