Варіння рису на воді має свої недоліки, які можна подолати, використовуючи бульйон.
Раніше ми розповідали, чим корисний рис.
По-перше, вода не додає жодних додаткових смакових відтінків. Бульйон може бути продуктом від варіння м’яса, овочів або кісток, і додавати воді додатковий смаковий профіль. Це може перетворити звичайний рис на ароматну та смачну страву.
По-друге, варіння рису на бульйоні дозволяє зберегти більшу частину поживних речовин, які можуть загубитися при використанні тільки води.
Бульйон, виготовлений з м’яса або овочів, містить білки, вітаміни та мінерали, які можуть перейти в зерна рису в процесі варіння. Це дозволяє рису стати поживнішим і кориснішим продуктом.
Як правильно приготувати рис на бульйоні
Рис потрібно насипати в каструлю та залити бульйоном. Звичайно, перед приготуванням не забуваємо добре промити крупу під проточною водою.
На одну частину рису має припасти дві частини бульйону.
Каструлю з рисом слід накрити кришкою. Після цього потрібно поставити каструлю на кухонну плиту та включити конфорку.
Як тільки відвар почне закипати, вогонь потрібно зменшити. Коли випарується уся волога, рис можна знімати з вогню, але не поспішайте викладати його по тарілках, дайте каші протомитися в закритій каструлі ще хоча б 10 хвилин.
Варто врахувати, що лікарі та дієтологи рекомендують звернути увагу на якість бульйонів, особливо тих, які можна купити у магазині. Багато з них містять надмірну кількість солі та хімічних добавок, які можуть бути шкідливими для здоров’я, тому рекомендується використовувати свіжі та натуральні інгредієнти при приготуванні бульйону для варіння рису.