П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПерловка вийде смачною та розсипчастою: розкрито головний секрет приготування каші

Перловка вийде смачною та розсипчастою: розкрито головний секрет приготування каші

Этот материал также доступен на русском языке
Перлова каша відноситься до найбільш корисних продуктів, тому вона обов'язково має бути в нашому раціоні. Але як приготувати її, щоб каша вийшла не лише смачною, а й розсипчастою? Це питання цікавить багатьох, і ми спробуємо відповісти на нього.

Всі знають, що для приготування перловки потрібно витратити достатньо часу, але це того варте. Каша забезпечить вам відмінне самопочуття, довголіття та привабливу зовнішність. І найголовніше, що ціна на цю крупу бюджетна.

Хоча є спосіб, як швидко зварити перловку без замочування.

Як правильно готувати перловку, щоб вона вийшла розсипчастою. Спочатку крупу потрібно ретельно промити під проточною водою кілька разів. Про те, що перловка готова до подальшого етапу приготування підкаже колір води після промивання, вона має бути прозорою, а не білою та каламутною.

Далі крупу залишаємо на ніч у каструлі з водою.

Запам’ятайте, що довше перловка вимочується, тим краще.

Ще раз потрібно промити крупу та спокійно ставимо варити. Вода має бути у співвідношенні 3 до 1. Тобто, на 1 склянку перловки потрібно додати 3 склянки води.

Коли вода з крупою закипить, потрібно додати сіль і знизити інтенсивність вогню, накрити кришкою каструлю і варити рівно годину.

Потім каструлю потрібно зняти з вогню, закутати рушником і залишити  на 20-25 хвилин.

Саме таке приготування допоможе зварити смачну та розсипчасту кашу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні