Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- 200 мл холодної води;
- 0,5 ч. л. солі;
- 50 мл будь-якої горілки;
- 2 ст.л. олії.
Приготування:
- У глибокій мисці з’єднайте борошно, сіль, влийте соняшникову олію, воду і горілку. Замісіть тісто в мисці, а потім перекладіть його на робочу поверхню, посипану борошном і завершіть процес замішування. Тісто має вийти пружним та еластичним.
- Тісто загорніть у фольгу або звичайний пакет і залиште відпочивати на 20 хвилин при кімнатній температурі. Завдяки цьому лайфхаку воно стане еластичним і добре розкочуватиметься.
- Після цього приступайте до приготування чебуреків.
- Поділіть тісто на кілька рівних частин і розкачайте кожну в тонке коло.
- У центр кола викладаємо начинку, складаємо у формі півкола і зліплюємо вилкою, проходячи по краю.
- Обсмажуйте чебуреки по 3-4 хвилини з кожного боку, поки вони не набудуть золотистого кольору і не стануть хрусткими.
Раніше ми розповідали, як приготувати чебуреки з лаваша.