Інгредієнти:
- фарш свинячий – 250 г,
- лаваш – 2 шт. (250 г),
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- морква – 1 шт.,
- твердий сир – 50-80 г,
- сметана – 2 столові ложки,
- майонез – 2 столові ложки,
- сіль, перець чорний мелений – до смаку.
Приготування:
- Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
- На сковороді розігрійте 1 столову ложку олії, викладіть цибулю, моркву та фарш. Посоліть, поперчіть та обсмажте на помірному вогні 5-8 хвилин.
- Майонез з’єднайте зі сметаною. Перемішайте.
- Сир натріть на тертці.
- Покладіть один лаваш зверху на другий. Якщо лаваші мають круглу або овальну форму, обріжте гострим ножем края, надавши лавашам прямокутну форму.
- Викладіть на лаваш натертий сир. Потім зверху викладіть обсмажений фарш з овочами.
- Фарш змастіть майонезно-зметанним соусом (1 столову ложку соусу залиште для змащування рулету зверху).
- Сформуйте рулет, викладіть його на лист і змастіть соусом.
- Відправте в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готовий рулет наріжте на шматки та подавайте до столу.
Раніше ми розповідали, як приготувати лаваш у домашніх умовах.