П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПенсійний фонд приготував нововведення: що зміниться для українських пенсіонерів

Пенсійний фонд приготував нововведення: що зміниться для українських пенсіонерів

Этот материал также доступен на русском языке
У Пенсійному фонді України розповіли, що мають зробити пенсіонери, щоб отримувати виплати. Це неодмінно потрібно встигнути до кінця року.

Громадяни України пенсійного віку, які були змушені покинути країну, зобов’язані пройти фізичну ідентифікацію. Це допоможе їм відновити припинені виплати. Про це йдеться в проєкті постанови ПФУ, опублікованому для обговорення на сайті Федерації профспілок України.

Що потрібно зробити, щоб відновити пенсію

На вимогу ПФУ, пройти ідентифікацію необхідно до 31 грудня 2023 року. Однак фонд планує запропонувати пенсіонерам, які бажають відновити виплати, проходити цей процес за допомогою відеозв’язку. Передбачається, що процес встановлення особи пенсіонера під час відеодзвінка в такий спосіб триватиме не більше 20 хвилин.

Раніше ми писали, які документи потрібні для відновлення пенсійних виплат.

ПФУ пояснює, що така можливість передбачена в постанові Кабінету міністрів №806. 

Як пенсіонеру пройти відеоідентифікацію

Щоб пройти ідентифікацію на відеоконференції потрібно буде про неї домовитися попередньо. Зробити це можна кількома способами:

  • заповнити електронну анкету на сайті;
  • зателефонувати до контактного центру ПФУ.

Крім того, знадобиться подати необхідні документи. Відеоідентифікацію має бути призначено не пізніше ніж за 30 календарних, але й не раніше ніж за 10 робочих днів із моменту подання заявки.

 

Нове на сайті