Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді зробили важливу заяву про виплату пенсій: багато пенсіонерів залишаться...

У Пенсійному фонді зробили важливу заяву про виплату пенсій: багато пенсіонерів залишаться без грошей

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо протягом 6 місяців не забирати пенсію, то згідно із статтею 49 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" її виплата припиняється.

Для відновлення пенсійних виплат, необхідно особисто звернутися до обраного сервісного центру Пенсійного фонду України із заявою та пред’явити документ, що засвідчує особу.

Водночас громадяни, які тимчасово проживають за кордоном і одержали там тимчасовий захист або статус біженця, мають змогу надіслати заяву про поновлення виплати пенсії з необхідними документами поштою на адресу територіального органу Пенсійного фонду України.

Порядок такого поновлення пенсій затверджено постановою правління Пенсійного фонду України від 20 квітня 2023 року №21-1. До заяви про поновлення пенсії додаються копії паспорта, документів про отримання тимчасового захисту або статусу біженця та про реєстрацію місяця тимчасового проживання/перебування особи за кордоном (з переказом), обов’язково надається оригінал документа про посвідчення факту, що фізична особа жива.

Важливо! Копії зазначених документів мають бути завірені дипломатичним представництвом чи консульською установою чи нотаріально. Отримати відновлену пенсію можна на рахунок, відкритий в уповноваженому українському банку (якщо такий є) в іншій країні, міжнародним поштовим переказом.

Для отримання поштового переказу необхідно надіслати до АТ “Укрпошта” заяву у паперовій чи електронній формі.

Крім того, якщо з країною тимчасового перебування укладено договір (угоду) про пенсійне (соціальне) забезпечення, є можливість перевести виплату пенсії до цієї країни.

Раніше ми розповідали, что у 2024 році частині пенсіонерів додадуть до пенсії 520 гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні