Для пирога краще вибрати стиглі, але не надто м’які фрукти. Груші можна замінити яблуками або айвою. Занадто тверді плоди варто відварити попередньо в цукровому сиропі, щоб вони добре пропеклися.
Раніше ми писали про п’ять корисних властивостей груші.
Інгредієнти
- Рослинна олія – 50 г;
- Цукор – 80 г;
- Ванільний цукор – 10 г;
- Яйце – 1 шт;
- Борошно – 160 г;
- Груші – 3 – 4 штуки (300 – 350 г);
- Шоколад будь-який – 80 г;
- Молоко – 50 г;
- Лимонний сік – 7 г;
- Розпушувач – 4 г;
- Сіль – 1 г;
- Сода – 2 г;
- Цукрова пудра для посипання.
Приготування
Для випічки вам знадобиться форма діаметром 20 см.
- Вистилаємо форму пергаментом, “приклеївши” його до бортів за допомогою рослинної олії.
- Просіваємо борошно і з’єднуємо з сіллю, содою та розпушувачем.
- З’єднуємо нехолодне яйце з цукром і ванільним цукром.
- Збиваємо яєчну масу міксером, доки вона не стане світлішою та виросте в об’ємі.
- Додаємо в масу рослинну олію з соком лимона і змішуємо до повної однорідності.
- Кладемо в кілька етапів суху суміш і молоко, акуратно все перемішуючи лопаткою.
- Рубаємо шоколад і додаємо його в тісто.
- Розподіляємо тісто рівним шаром по формі.
- Очищаємо і ріжемо груші слайсами по 3 – 4 мм.
- Кладемо груші “віялом” на тісто і трохи вдавлюємо.
- Випікаємо в нагрітій до 180 градусів духовій шафі, не вмикаючи конвекцію.
- Охолоджуємо готовий пиріг, ріжемо на порційні шматки і посипаємо цукровою пудрою.
Тепер справа за малим – ріжемо ніжний пиріг на порційні шматки, заварюємо запашний чай і кличемо домашніх. Втім, до цього часу вони й самі, найімовірніше, збіжаться на аромат.