Інгредієнти:
Для тіста:
- яйця – 2 шт;
- кефір – 250 мл;
- цукор – 150 г;
- сіль – 1 щіпка;
- олія – 100 мл;
- борошно – 300 г;
- розпушувач для тіста – 15г;
- ванільний цукор – 1 пакетик.
Для начинки:
- яблука – 400 г.
Для крихти:
- борошно – 30 г;
- цукор – 30 г;
- кориця – 0,5 ч.л;
- вершкове масло – 15 г.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску і вбийте яйця, додайте сіль, цукор, ванільний цукор і збийте міксером до пишної піни.
- Після цього в миску додайте кефір та олію. Перемішайте все віночком чи ложкою.
- До борошна додайте розпушувач і поступово всипте сухі інгредієнти в рідкі. Не забувайте постійно помішувати тісто, щоб не було грудочок.
- Для начинки візьміть кисло-солодкі яблука, очистіть їх від шкірки та насіння і наріжте півкільцями.
- Форму для випікання застеліть пергаментним папером. Вилийте у форму все тісто та розрівняйте його. Частки яблука викладіть у тісті один біля одного.
- Для крихти візьміть холодне вершкове масло і натріть його на тертці. Додайте цукор, борошно та корицю. Всі інгредієнти потрібно перетерти руками, щоб вийшла крихта. Цією крихтою зверху посипте пиріг.
- Випікати пиріг при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати бюджетну шарлотку без яєць.