Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНічна атака по Україні надзвуковими ракетами та ситуація на фронті на ранок...

Нічна атака по Україні надзвуковими ракетами та ситуація на фронті на ранок 7 жовтня

Этот материал также доступен на русском языке
Росія продовжує терор мирного населення. У ніч на 7 жовтня агресор випустив по Одещині надзвукові протикорабельні ракети типу «Онікс». Є влучання.

Про це повідомляють Сили оборони півдня.

«Ворог атакував Одещину надзвуковими протикорабельними ракетами типу «Онікс», випущеними з берегового ракетного комплексу «Бастіон» у тимчасово окупованому Криму», – йдеться у повідомленні.

Ворожі ракети потрапили по будівлі пансіонату у рекреаційній зоні та зерносховищі припортової інфраструктури Одеської області.

Уламками ракет і вибуховою хвилею спричинена пожежа в гаражному кооперативі, пошкоджено кілька багатоквартирних будинків.

Вчора, 6 жовтня, кремлівські війська завдали чергового ракетного удару по цивільному об’єкту в центральній частині міста Харків. Внаслідок таких терористичних дій загинули 2 особи, ще 30 осіб отримали поранення.

Що відбувається на фронті сьогодні, 7 жовтня?

Минулої доби сталося 34 бойових зіткнень.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямі наші захисники відбили атаки ворога в районах населених пунктів Сіньківка та Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку сили оборони відбили 5 атак ворога на схід від Макіївки Луганської області.

Противник безуспішно намагався відновити втрачене становище на південь від Андріївки Донецької області.

Сили оборони продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог здійснив понад 10 невдалих атак у районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога у Вугледара, Золотої Ниви, Старомайорської Донецької області та на північ від Приютного Запорізької області.

На Запорізькому напрямку наші захисники стримують ворога в районі на північний схід від Новопрокопівки Запорізької області.

Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському напрямі.

Мають частковий успіх на північ від Копані та на північ від Новопрокопівки. У ході ведення наступальних (штурмових) дій на Бахмутському напрямку мали частковий успіх на схід від Андріївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно вражають тили супротивника.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, засіб протиповітряної оборони, 6 артилерійських засобів, район зосередження особового складу та станцію РЕБ супротивника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні