П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦі пиріжки ви готуватимете щотижня, вони тануть у роті і все завдяки...

Ці пиріжки ви готуватимете щотижня, вони тануть у роті і все завдяки правильному тісту

Этот материал также доступен на русском языке
Всі вважають, що у пиріжках – головне це начинка, але навіть із найсмачнішою начинкою пиріжки можуть вийти не дуже апетитними, якщо тісто буде гумовим чи твердим. Тому сьогодні ділимося рецептом, як приготувати повітряні та смачні пиріжки на дріжджовому тісті.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Дріжджі пресовані – 30 г
  • Борошно – 400-420 гр
  • Розпушувач – 0,5 ч. ложки
  • Вода тепла – 250 мл
  • Олія – 2 ст. ложки
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 2 ст. ложки

Начинка:

  • Для начинки можна взяти яблука, гарбуз, рис із м’ясом, відварене яйце із зеленню, тушковану квашену капусту – на ваш вибір.

Також можна приготувати пиріжки на томатному соку.

Приготування:

    1. Готуємо опару для нашого дріжджового тіста на пиріжки. Для цього в миску налийте склянку теплої води, додайте 2 ст. л. цукру, 30 г дріжджів та пару ложок борошна. Ретельно перемішайте та відставте на 10 хвилин.
    2. Як тільки з’явиться шапка з дріжджів, в опару додайте 2 ст. ложки олії, щіпку солі. Частинами додавайте борошно, змішане з розпушувачем, вимішуйте.
    3. Борошно беріть стільки, скільки візьме тісто. Тісто має вийти м’яким, ніжним, злегка липнути до рук.
    4. Формуємо пиріжки з улюбленою начинкою. Змащуємо їх жовтком. Залишаємо на 20 хвилин у теплому місці, щоб вони підійшли та випікаємо при 180°C 15 – 20 хвилин до золотистого кольору.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні