Така маринована капуста буде ідеальним доповненням до других страв.
Раніше ми розповідали, як правильно зберігати капусту.
Інгредієнти:
- 2 кг капусти білокачанної;
- 500 г моркви;
- 4 зубчики часнику;
- 100 мл олії;
- 75 мл оцту (9%);
- 1 л води;
- 12 горошин перцю;
- 60 г солі;
- 80 г цукру;
- 5 гвоздик;
- 3 лаврові листочки.
Приготування:
- Капусту потрібно нашаткувати, моркву натерти на великій тертці, часник нарізати ножем і змішати всі овочі, не треба зминати руками.
- Перекласти капусту з морквою та часником у велику каструлю.
- Готувати маринад. Для цього потрібно довести до кипіння воду і додати олію, сіль, цукор, лавровий лист, перець та гвоздику.
- Дати охолонути маринаду, після чого додати оцет і лише після цього залити капусту.
- Поставити нашу заготівлю під гніт і нехай маринується 10 годин за кімнатної температури. Після цього перекласти в банки разом із маринадом та поставити в холодильник на 12 годин.
Усе салат готовий. Можна сміливо подавати його до обіднього або вечірнього столу.