Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаГрошіЗалишився лише один тиждень: які монети та банкноти ще можна встигнути обміняти

Залишився лише один тиждень: які монети та банкноти ще можна встигнути обміняти

Этот материал также доступен на русском языке
Напевно, в кожному будинку лежать купкою або в коробочці монети та купюри, які Нацбанк вивів з обігу і вони перестали бути платіжним засобом: ні в магазині не розрахуватися, ні на базарі не купити нічого. Але в українців залишився останній тиждень до 30 вересня, коли банки ще приймають їх до обміну і можна заощадити якусь копійчину.

Які монети і банкноти ще не пізно обміняти?

До 30 вересня 2023 року можна обміняти дрібні монети і банкноти гривні старих зразків, які вилучаються з готівкового обігу, повідомили у Нацбанку.

Йдеться про розмінні монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок і банкноти номіналами 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 та 200 гривень зразків до 2003 року усіх років випуску.

Куди звертатися?

1. До Нацбанку:

  • у Києві: Контрактова пл., 2А;
  • у Дніпрі: вул. Воскресенська, 13;
  • у Львові: вул. Коперника, 4;
  • в Одесі: вул. Ришельєвська, 8;
  • у Харкові: Театральна пл., 1;
  • у Хмельницькому: вул. Володимирська, 91.

2. До уповноважених банків: «Ощадбанк», «ПриватБанк», «Райффайзен Банк», ПУМБ. Інформацію, в яких відділеннях та філіях можна здійснити обмін, можна дізнатися на офіційних сайтах цих банків.

ВАЖЛИВО!

Обмінювати такі розмінні монети і банкноти на інші монети і банкноти усіх номіналів, що перебувають в обігу, у сумах, кратних 10 копійкам (для розмінних монет), можна безкоштовно.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні