Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаГрошіЩе одна категорія громадян зможе отримувати щомісячно виплати у сумі 3000 гривень...

Ще одна категорія громадян зможе отримувати щомісячно виплати у сумі 3000 гривень – що відомо

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні щомісяця виплачується допомога на проживання для громадян, які набули статусу внутрішньо переміщеної особи. Дорослі одержують по 2000 гривень, а діти та люди з інвалідністю – по 3000 гривень. Але в уряді вирішили встановити виплати ще однієї категорії.

Так, за словами голови міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, зараз готуються зміни термінів нарахування виплат для українців, які повернулися додому.

Раніше ми розповідали, що в Україні приймаються заявки на виплату грошової допомоги у сумі 6600 гривень.

Тобто біженці, які повертаються з-за кордону, можуть розраховувати на виплати для ВПО від держави. Про це Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону Єдині новини.

Верещук зазначила, що зараз готуються зміни до постанови №709, які передбачатимуть терміни поновлення виплат для людей.

«Зараз це питання обговорюється, але одразу скажу, ми обговорюємо питання 15-30 днів, це той термін, після якого людям відновлять виплати, якщо людина повернулася жити. А також у нас є ще один напрямок. Наприклад, людина виїхала з Маріуполя одразу 2022 року до Європи і проживала там, хоче повернутися, і таким людям теж нараховуватимуть виплати. Ми хочемо, щоб люди поверталися та знали, що можуть розраховувати на допомогу від держави», – наголосила міністерка.

Нагадаємо, що в Україні проводять перевірки внутрішньо переміщених осіб на законність отримання виплат. Віце-прем’єр-міністр зазначила, що наразі кількість людей, які залишилися без виплат ВПО, є досить незначною.

«Національна сервісна служба за першу декаду вересня провела 1531 перевірку фактичного місця проживання ВПО і як результат цих перевірок – 80% зберегли свої виплати», – заявила Верещук.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні