Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень з 25 вересня по 1 жовтня

Місячний посівний календар дачника на тиждень з 25 вересня по 1 жовтня

Этот материал также доступен на русском языке
Ось і добігає кінця вересень, здавалося б, основні роботи на дачі зроблені, але дачникові ніколи відпочивати. Ще потрібно посадити плодові та декоративні рослини, зібрати айву, плоди з пізніх сортів яблуні, груші. Не забувати доглядати рослини: поливати їх і удобрювати.

25-26 вересня – у ці дні краще відмовитися від посівів овочевих культур, невдалими будуть поливи та підживлення. Але можна збирати врожай він довго зберігатиметься і збереже смакові якості. Можна викопувати цибулини на зберігання, пересаджувати розсаду в ґрунт, перекопувати та готувати до зими ділянку.

27-28 вересня – у ці дні краще не застосовувати хімічні препарати для захисту рослин від хвороб та шкідників, а також не проводити підживлення. Але це гарний час для посіву овочів у теплиці, а також для збирання врожаю буряків, моркви, гарбуза, кабачків. Можна садити озимі культури та посіяти зелень для вирощування на підвіконні. Посадки плодових і декоративних рослин будуть вдалими.

29 вересня – повний місяць. Посівний календар не рекомендує працювати із рослинами.

30 вересня – краще не обрізати коріння та гілки рослин (рани довго гояться), а також не варто сіяти та пересаджувати більшість культур. Можна перекопати ділянку, видалити бур’ян, внести добрива на зиму, зібрати залишки врожаю.

1 жовтня – у цей день можна зайнятися посадкою коренеплодів та бобових рослин, а от рослини, що дають надземні плоди, краще не чіпати. Тобто не займатися їх посадкою чи збиранням урожаю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні