Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНічний удар по Києву і Одеській області та ситуація на фронті на...

Нічний удар по Києву і Одеській області та ситуація на фронті на ранок 6 вересня – подробиці

Этот материал также доступен на русском языке
Вночі 6 вересня 2023 року противник завдав удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами. Всього зафіксовано 33 ворожі повітряні цілі.

Атака на Київ та Одеську область – що відомо

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 23 повітряні цілі.

Атаку зазнав Київ, всі повітряні цілі знищені, повідомляють у Київській міській військовій адміністрації.

«Чергова ракетна атака ворога на мирне місто з метою вбити громадянське населення та зруйнувати інфраструктуру. І знову атака не проста, а комбінована. Попередньо із району Саратовської області з літаків стратегічної авіації Ту-95МС рашисти випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55. Одночасно по Києву було запущено ракети іншого типу, ймовірно балістичного. Усі ворожі цілі, що рухалися у напрямку столиці, були знищені силами та засобами ППО», – написав у телеграмі начальник КМВА Сергій Попко.

Майже три години російські війська атакували Ізмаїльський район на Одещині ударними безпілотниками, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

«Протягом майже трьох годин російські терористи атакували Ізмаїльський район на Одещині ударними безпілотниками. На жаль, одна людина загинула. Співробітник агропідприємства, який отримав тяжкі поранення, помер у лікарні», – написав він у телеграмі.

У кількох населених пунктах зафіксовано руйнування та пожежі, пошкоджено об’єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури: елеватори, адміністративні будівлі, агропідприємства.

Що відбувається на фронті сьогодні, 6 вересня

Протягом доби сталося 28 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів у районах Сидорівки Сумської області та Ветеринарного – Харківській. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.

На Куп’янському напрямі сили оборони відбили атаки противника в районі Новоселівської Луганської області. Противник завдав авіаційного удару в районах Петропавлівки та Крохмального у Харківській області.

На Лиманському напрямі сили оборони відбили атаки противника в районі Новоєгорівки Луганської області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Білогорівка Луганської області, Торське, Сіверське, Спірне Донецької області. Ворог продовжує завдавати артилерійських та мінометних обстрілів по населених пунктах.

На Бахмутському напрямку сили оборони відбили атаки противника в районах Желєзнянське, Клищіївка, Біла Гора Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Клищіївка Донецької області. , Бахмут, Ступочки, Біла Гора, Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки Донецької області.

Ворожі артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямі сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки.

Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Вугледара та Старомайорського.

Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили атаки противника в районі Роботиного Запорізької області.

Противник завдав авіаційних ударів у районах Мала Токмачка, Роботино, Оріхів, Запорізької області. Артилерійські обстріли противника зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Червона Криниця, Мала Токмачка, Роботино, Новоданилівка, Оріхів Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Михайлівки Херсонської області.

Артилерійські обстріли зазнали понад 15 населених пунктів, у тому числі Михайлівка, Гаврилівка, Іванівка, Херсон Херсонської області.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні