Інгредієнти:
- помідори – 2 кг,
- сливи – 1 кг,
- цибуля – 250 г,
- сіль – 1,5 столової ложки,
- цукор – 200 г,
- червоний гострий перець – 2-3 шт.,
- суміш мелених перців – 0,5 чайної ложки,
- лавровий лист (за бажанням) – 2 шт.,
- оцет 9% – 2 столові ложки, часник – 100 г,
- зелень (кріп, кінза, петрушка, базилік) – за смаком.
Приготування:
- Помідори помити, обдати окропом (можна залишити на 1-2 хвилини в окропі), потім залити на 5 хвилин холодною водою, очистити від шкірки і розрізати на 2-4 частини.
- Сливи помити та очистити від кісточок, цибулю очистити та розрізати на 4 частини, гострий перець помити та відрізати хвостики.
- Пропустити через м’ясорубку сливи, помідори та цибулю. Отримане пюре влити в каструлю та варити 2 години на невеликому вогні.
- Пропустити через м’ясорубку зелень, очищений часник, гострий перець і разом із сіллю, цукром, лавровим листом та сумішшю перців додати до соусу на плиті.
- Влити оцет і варити кетчуп ще 30-50 хвилин (до загустіння), після чого вийняти лавровий лист.
- Банки помити із содою та простерилізувати разом із кришками. Розкласти гарячий кетчуп, закатати, перевернути і укутати до повного остигання.