П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяШоколадний пиріг до чаю за копійки – ніжний, смачний та швидкий: найпростіший...

Шоколадний пиріг до чаю за копійки – ніжний, смачний та швидкий: найпростіший рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Справжні ласощі до чаю можна приготувати з мінімуму інгредієнтів, які є на кожній кухні. Шоколадний пиріг виходить вологим, м'яким та ніжним. Спробуйте обов'язково і такий пиріг стане улюбленим десертом у вашій родині.

Інгредієнти:

  • Цукор – 130 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 170 г
  • Какао – 40 г
  • Олія соняшникова – 70 мл
  • Розпушувач – 3 г
  • Сода – 3 г
  • Вода (окріп) – 130 мл

Для глазурі:

  • Вершкове масло – 30 г
  • Молоко – 50 мл
  • Чорний шоколад 75 г

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг на кефірі за бабусиним рецептом.

Приготування:

  1. Просіюємо борошно, какао, розпушувач та соду і перемішуємо.
  2. Збиваємо яйця і цукор до білої маси.
  3. Додаємо олію і ще раз добре збиваємо.
  1. В масу з яєць, цукру та олії, поступово додаємо просіяні сухі інгредієнти. Добре все вимішуємо.
  1. Вливаємо окріп і все перемішуємо.
  2. У форму для випікання виливаємо шоколадну масу. Випікаємо 40 – 50 хв при 170 – 180 ° C.
  1. Готуємо глазур для пирога. З’єднуємо вершкове масло та молоко. Ставимо на вогонь і постійно помішуємо. Коли олія повністю розтопилася, знімаємо з вогню та додаємо шоколад. Добре все перемішуємо до однорідної маси.
  2. Поливаємо наш охолоджений пиріг глазур’ю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні