Інгредієнти:
- Цукор – 130 г
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 170 г
- Какао – 40 г
- Олія соняшникова – 70 мл
- Розпушувач – 3 г
- Сода – 3 г
- Вода (окріп) – 130 мл
Для глазурі:
- Вершкове масло – 30 г
- Молоко – 50 мл
- Чорний шоколад 75 г
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг на кефірі за бабусиним рецептом.
Приготування:
- Просіюємо борошно, какао, розпушувач та соду і перемішуємо.
- Збиваємо яйця і цукор до білої маси.
- Додаємо олію і ще раз добре збиваємо.
- В масу з яєць, цукру та олії, поступово додаємо просіяні сухі інгредієнти. Добре все вимішуємо.
- Вливаємо окріп і все перемішуємо.
- У форму для випікання виливаємо шоколадну масу. Випікаємо 40 – 50 хв при 170 – 180 ° C.
- Готуємо глазур для пирога. З’єднуємо вершкове масло та молоко. Ставимо на вогонь і постійно помішуємо. Коли олія повністю розтопилася, знімаємо з вогню та додаємо шоколад. Добре все перемішуємо до однорідної маси.
- Поливаємо наш охолоджений пиріг глазур’ю.