Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнських водіїв попередили про новий штраф у 3400 гривень: за що можуть...

Українських водіїв попередили про новий штраф у 3400 гривень: за що можуть покарати

Этот материал также доступен на русском языке
Сідаючи за кермо автомобіля, кожен водій повинен знати правила дорожнього руху і не порушувати їх. Українським водіям нагадали, за яке порушення можна отримати штраф у розмірі 3400 гривень.

У деяких автолюбителів все ще існує поширена помилка, що досвідчені водії мають право легально навчати людей без посвідчення водія.

Але адвокати нагадують, що це правило було скасоване Постановою Кабміну №1029, пише Твоя машина».

Раніше ми розповідали, що в Раді готують нововведення для власників дизельних авто.

Так, в даний час особи без посвідчення водія можуть керувати автомобілем тільки у присутності кваліфікованого вчителя з акредитованого навчального закладу.

Тому інші методи навчання водінню тягнуть за собою покарання відповідно до частини 2 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За це порушення передбачено штраф у розмірі 3400 гривень. Крім того, як учень, так і вчитель можуть бути оштрафовані як за водіння без прав, так і за передачу керування автомобілем особі без посвідчення водія відповідно.

Важливо відзначити, що навіть при навчанні в автошколі учень має бути старше 16 років (або 14 років при навчанні на мотоциклі чи мопеді), надати медичну довідку та проходити практику на спеціально обладнаному автомобілі з розпізнавальними знаками. Ці вимоги створені для забезпечення безпеки та ефективності процесу навчання водінню.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні