Вівторок, 14 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля справжніх гурманів: хрусткий пиріг з баклажанами та помідорами

Для справжніх гурманів: хрусткий пиріг з баклажанами та помідорами

Этот материал также доступен на русском языке
Зараз час свіжих овочів, а значить, можна приготувати смачний пиріг з помідорами і баклажанами в хрусткому тісті, який ще називають галета.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • борошно – 320 г,
  • розпушувач — 5 г,
  • сіль — 1/3 чайної ложки,
  • чорний перц— дрібка,
  • тепла вода — склянка,
  • олія — 4 столові ложки.

Для начинки:

  • цибуля — 2 шт.,
  • баклажани — 2 шт.,
  • помідори – 3-4 шт.,
  • панірувальні сухарі — 1 столова ложка,
  • оцет – 1/2 чайної ложки,
  • сіль — за смаком.

Приготування:

  1. У мисці змішати борошно, сіль, перець і розпушувач.
  2. Додати теплу воду та олію.
  3. Замісити еластичне тісто та прибрати в холодильник на 20 хвилин.
  4. Нарізати помідори, цибулю та баклажани кільцями невеликої товщини.
  5. Баклажани посипати сіллю та відкласти на 20 хвилин.
  6. Цибулеві кільця обсмажити в олії та викласти на паперовий рушник.
  7. Обсмажити баклажани до золотистого кольору з обох боків. Також викласти на рушник, щоб позбутися зайвої олії.
  8. Охолоджене тісто розділити на дві рівні частини. Розкотити першу частину на папері для випічки в тонкий коржик. На неї рівномірно висипати половину панірувальних сухарів.
  9. Відступаючи по 5 сантиметрів від країв, викласти овочі по колу в наступному порядку: баклажан — цибуля — баклажан — помідор і збризкати кількома оцтовими краплями.
  10. Скласти вільні краї внахлест і перекласти галету на лист.
  11. Повторити весь процес і з другою частиною тіста.
  12. Випікати галети 20-30 хвилин при 180 градусах до рум’яного кольору.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні