Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧастина українців залишиться без пенсії: названо категорії, кому призупиняють виплати

Частина українців залишиться без пенсії: названо категорії, кому призупиняють виплати

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні щороку проводять перевірки пенсіонерів. І 2023 - не виняток. Частина пенсіонерів, які не зможуть пройти верифікацію, будуть позбавлені пенсій.

Так, у законі “Про обов’язкове загальнодержавне пенсійне страхування” прописані основні причини для зупинення виплати пенсії. Це:

  • якщо пенсія призначена на основі документів, що містять недостовірні відомості;
  • на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України;
  • у разі неотримання пенсії протягом 6 місяців;
  • незареєстрована зміна місця проживання пенсіонером-переселенцем.

Поновлення виплати пенсії здійснюється за рішенням територіального органу Пенсійного фонду протягом 10 днів після з’ясування обставин та умов відновлення її виплати.

Виплата пенсії поновлюється у порядку, передбаченому частиною третьою статті 35 та статтею 46 цього Закону.

У разі виявлення недостовірних даних у документах та відомостях, на підставі яких було встановлено та/або провадиться виплата пенсії, рішенням територіального органу Пенсійного фонду України розмір та підстави для виплати пенсії переглядаються відповідно до цього Закону без урахування таких даних.

Перевірки одержувачів пенсій розпочали Міністерство фінансів кілька років тому. Цей процес також охоплює аналіз інших видів соціальних виплат. Крім того, систематичні перевірки проводять також й Пенсійний фонд.

Тому українців можуть позбавити не лише пенсій, а й соціальних виплат.

Наприклад, забрати у матері-одиначки виплати на дитину, якщо та приховує факт цивільного шлюбу або позбавити субсидії тих, хто приховує свої доходи від держави.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні збільшено один із видів пенсії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні