Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаДоведеться затягнути пояси: у платіжках рекордно збільшились суми за комуналку

Доведеться затягнути пояси: у платіжках рекордно збільшились суми за комуналку

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на воєнний стан і те, що багато українців залишилися без доходу та ледве зводять кінці з кінцями, комунальні послуги продовжують дорожчати. Так, всього за рік з липня 2022 по липень 2023 року комуналка підвищилася на 14,7%.

Рекордне підвищення торкнулося тарифів на електроенергію. За світло українці з 1 червня 2023 року платять на 69,7% більше.

Про це повідомляє Держстат.

Також майже на 10% зросла вартість й інших послуг. Серед яких:

  • прибирання сміття, яке подорожчало на 14,3%;
  • утримання та ремонт житла – на 10,6%.

Незначно зросли в ціні і розцінки з управління багатоквартирними будинками – 2,7%. На 0,8% подорожчало водопостачання та на 0,7% каналізація.

Єдина послуга, яка не зросла у ціні – це природний газ. Трохи подешевшали гаряча вода та опалення. Зниження ціни становило 0,2%.

Багатьох українців хвилює питання, чи далі не зростатиме ціна на світло, оскільки експерти прогнозують підвищення цього комунального тарифу ще один раз цього року.

У Міністерстві енергетики заявили, що не мають наміру змінювати поточний тариф на електрику для побутових споживачів до кінця опалювального сезону. Таким чином, принаймні до березня-квітня 2024 року українці платитимуть за кіловат-годину 2,64 грн – незалежно від обсягу споживання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українців почали штрафувати за лічильники газу.

Нове на сайті