Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 11 серпня – інформація...

Війна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 11 серпня – інформація Генштабу

Этот материал также доступен на русском языке
Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Протягом доби сталося 34 бойові сутички. Наші воїни продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах.

Минулої доби ворог завдав 5 ракетних і 61 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ і населеними пунктами.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, загинули та поранені серед цивільного населення, руйнування отримали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів у районах Степового, Костянтинівки, Попівки та Олександрівки Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Надії та на південь від Новоселівської Луганської області. Артилерійським і мінометним обстрілом противника зазнали понад 15 населених пунктів.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Макіївки, Невського, Білогорівки Луганської області та Новомихайлівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ у районі Авдіївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Північного Донецької області. Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямі сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар’їнка Донецької області. Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Гостро, Георгіївка, Парасковіївка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог зробив безуспішні спроби відновити втрачене становище в районі Старомайорського Донецької області. У районі вказаного населеного пункту завдав авіаційного удару.

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Малої Токмачки Запорізької області. Артилерійські обстріли зазнали понад 15 населених пунктів.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Козацького Херсонської області. Артилерійські обстріли ворога зазнали понад 20 населених пунктів.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 – по зенітно-ракетному комплексу противника.

Також минулої доби нашими захисниками було знищено 7 ударних БпЛА противника типу “Шахед-136”. Підрозділи ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили 4 артилерійські засоби на вогневих позиціях, 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 станції радіоелектронної боротьби та вузол зв’язку супротивника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні