Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВодіям доведеться відповісти за надмірний шум: у Верховній Раді готують нові штрафи

Водіям доведеться відповісти за надмірний шум: у Верховній Раді готують нові штрафи

Этот материал также доступен на русском языке
У Верховній Раді України зареєстрували законопроект №9564, спрямований на посилення відповідальності водіїв, які керують транспортом із надлишковим рівнем шуму, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Бачу не тільки мене дратують гонщики з прямотоками на спорткарах та мотоциклах, які зараз так голосно стартують на вулицях міста, що часто плутаєш із прильотами ракет. Я просто скаржився, а колеги бачу вже подали законопроект, щоби за це карати», – написав нардеп.

У Верховній Раді зареєстровано Законопроект №9564 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення адміністративної відповідальності за керування чи експлуатацію транспортних засобів з перевищенням допустимого рівня шуму».

“Пропонується доповнити КУпАП новою статтею відповідного змісту, відповідальність штраф до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів, повторне – 2000 + позбавлення прав до 6 місяців”, – зазначив Железняк.

Тобто сума штрафу становитиме від 17 до 34 тисяч гривень.

Законопроект перебуває на розгляді у комітеті, і зміни до Кодексу адміністративних правопорушень стануть можливими після його ухвалення Верховною Радою та підписанням Президентом України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про нововведення для власників дизельних автомобілів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні