Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДе внутрішні переселенці можуть отримати безкоштовну медичну допомогу?

Де внутрішні переселенці можуть отримати безкоштовну медичну допомогу?

Этот материал также доступен на русском языке
Відбулася «пряма лінія» з головою Національної служби здоров'я України Наталією Гусак, у ході якої було розглянуто питання щодо отримання безкоштовної медичної допомоги переселенцями, якщо сімейний лікар виїхав за межі України.

– День добрий. Я переселенець із Херсона, зараз проживаю в Києві. Чи можу я отримати безкоштовну медичну допомогу, якщо мій сімейний лікар виїхав за межі України та не обслуговує пацієнтів? До кого саме я можу звернутись?

– Ви можете звернутися до будь-якого найближчого територіально розташованого до вас закладу, який законтрактовано з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Щоб дізнатися який заклад знаходиться поблизу, ви можете зайти на сайт www.nszu.gov.ua. Там є інтерактивна карта, де позначені всі законтрактовані із НСЗУ заклади та де можна знайти лікарню за потрібною адресою.

Або ви можете зателефонувати «гарячою лінією» за номером 16-77 (всі дзвінки на цей номер зі стаціонарних та мобільних телефонів безкоштовні) і оператори знайдуть найближчий до вас заклад.

Якщо ви шукаєте медустанову на сайті https://nszu.gov.ua/, відкрийте вкладку Е-Дані, перейдіть на АНАЛІТИЧНІ ПАНЕЛІ (ДАШБОРДИ), натисніть на вкладку «Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій», натисніть на розділ II – «Карта надання медичної допомоги з деталізацією по груп послуг» та у графі «Область та Населений пункт» введіть назву міста, вид послуг, напрямок, група послуг, форма власності, постачальник послуг.

Телефон «гарячої лінії» НСЗУ працює з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00, у п’ятницю – з 9:00 до 16:45.

Автори: Юлія Крапівіна та Сергій Чернявський

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні