Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 8 серпня

Війна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 8 серпня

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби сталося 37 бойових зіткнень. Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Учора ввечері рашисти завдали ракетного удару по Покровську Донецької області.

Станом на ранок кількість загиблих – 7 людей. Серед 67 поранених – 29 працівників поліції, 7 рятувальників та 2 дітей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів.

На Куп’янському напрямі наші воїни стійко тримають оборону.

Успішно відбили атаки противника в районах Сіньківки, на північ від Іванівки Харківської області та на південь від Новоселівської Луганської області.

На Лиманському напрямку артилерійські обстріли супротивника зазнали населені пункти Кузьміно, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’яне, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Андріївки, Курдюмівки та Дружби Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Авдіївки.

На Мар’їнському напрямі сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки. Там же ворог завдав авіаційного удару.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Відрадного Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні спроби відновити втрачене становище в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Зміївки, Томариного та Одрадокам’янки Херсонської області.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника.

Також нашими захисниками було знищено ворожий вертоліт Ка-52 та 2 розвідувальні БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили 2 пункти управління, 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях і 2 станції радіолокації противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні