Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті –...

Війна в Україні: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті – за добу сталося 50 зіткнень

Этот материал также доступен на русском языке
Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Протягом доби на фронті сталося 50 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 35 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника в районі на схід від Петропавлівки Харківської області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Петропавлівки та Подолів Харківської області. Артилерійським та мінометним обстрілом противника зазнали понад 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямі ворог завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Спірного та Роздолівки Донецької області.

Артилерійські обстріли противника зазнали населені пункти Кузьмино, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’яне, Спірне, Берестове та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку сили оборони стримують супротивника в районі на північний схід від Ділівки. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 15 населених пунктів, у тому числі Васюківка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Клищіївка та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Авдіївки.

Артилерійські обстріли зазнали Авдіївка та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар’їнки та Красногорівки. В останньої ворог завдав авіаційного удару.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару у Старомайорському районі. Артилерійські обстріли зазнали Водяне, Вугледар, Відрадне, Благодатне та Рівне Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області. Противник завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки, Роботиного та Орєхова. Артилерійські обстріли зазнали понад 15 населених пунктів.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Ольгівки Херсонської області. Артилерійські обстріли ворога зазнали понад 20 населених пунктів.

Ворог продовжує зазнавати великих втрат, які всіма способами намагається приховати.

Так, у тимчасово захопленому населеному пункті Чаплінка Херсонської області, на територію моргу з Херсонського напрямку прибули два вантажні автомобілі з тілами військовослужбовців армії РФ. Тіла були поховані на двох локаціях.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника та 4 по зенітно-ракетних комплексах окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження особового складу, 2 артилерійські засоби на вогневих позиціях та одну станцію радіоелектронної боротьби противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні