П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯке сьогодні свято: 17 серпня – Міжнародний день секонд-хенду та День чорного...

Яке сьогодні свято: 17 серпня – Міжнародний день секонд-хенду та День чорного кота

Этот материал также доступен на русском языке
17 серпня 2023 року – це четвер. Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день секонд-хенду та День чорного кота. Православна церква вшановує пам'ять святої Євдокії.

Іменини відзначають: Олексій, Андрій, Дар’я, Денис, Дмитро, Євдокія, Іван, Ірина, Костянтин, Кузьма, Михайло, Семен.

День секонд-хенду

17 серпня – День комісійного магазину або День секонд-хенду.

За статистикою майже 70% людей на всій Землі мають хоч одну річ із секонд-хенду. Багато українців ходять до цих магазинів через скрутне становище. Але є й ті, для кого похід у секонд-хенд – справжній квест із пошуку вінтажних чи цікавих речей.

Купувати чи не купувати речі з секонд-хенду – це особиста справа кожного, але завдяки таким магазинам можна заощадити сімейний бюджет, купити якісні речі, які не втратить свого презентабельного вигляду після першого прання.

Міжнародний день чорного кота

Міжнародний день вдячності до чорних котів відзначається 17 серпня. Цього дня в 1843 році в американській газеті Saturday Evening Post було опубліковано розповідь Едгара По “Чорний кіт” – похмурий твір, де тварина мстить своєму господареві за вбивство.

Наприкінці XIX століття чорний колір котів почав асоціюватися з анархізмом, і ця тварина стала символом анархоактивістів. Хоча таке ставлення до чорних котів було не завжди.

Наприклад, у Стародавньому Єгипті богиню Бастет зображували як безпосередньо чорної кішки. Ця богиня-кішка була захисницею жінок та домашнього вогнища, тому користувалася спільною повагою.

Сьогодні, незважаючи на забобони про чорних котів, що зберігаються, ставлення до вихованців помітно змінилося. Сотні тисяч користувачів по всьому світу показують у соцмережах, як вони люблять своїх чорних пухнастиків, викладаючи їхні фото.

Що сталося в Україні та світі 17 серпня

1914 – У Львові створено легіон “Українських Січових Стрільців”;

1918 – Гетьман Павло Скоропадський встановив в Українській Державі 8-годинний робочий день;

1940 – Адольф Гітлер проголошує повну блокаду Великобританії;

1941 – Розпочалася депортація мешканців Кримського півострова німецької національності, до 20 серпня було виселено 50 тисяч осіб;

1950 – Сполучені Штати Індонезії перетворюються на унітарну державу;

1962 – Перший убитий за спробу перетину Берлінського муру. Прикордонники Східної Німеччини вбили 18-річного Пітера Фетчара.

1999 – Затверджено прапор Донецької області;

2011 – На навколоземну орбіту вивели український супутник “Січ-2” (супутник оптико-електронного спостереження Землі; 3-й із серії супутників “Січ”).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні