Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 5 серпня – інформація...

Війна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 5 серпня – інформація Генштабу ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Продовжується широкомасштабна збройна агресія Російської Федерації проти України. Минулої доби сталося 36 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційних ударів у районах Волфіно та Костянтинівки Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районі Шейківки Харківської області. Артилерійським та мінометним обстрілам зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Путникове, Фіголовка, Подоли та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Григорівки та Серебрянки Донецької області. Артилерійські обстріли противника зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Берестове, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямі сили оборони стримують противника в районах Клещіївки та Курдюмівки. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Маркового, Кліщіївки, Білої Гори та Нью-Йорка. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Авдіївки.

На Мар’їнському напрямі сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар’їнки, Старомихайлівки та Красногорівки. Ворог завдав авіаційних ударів біля Красногорівки. Здійснив обстріл понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямі ворог безуспішно намагався відновити втрачене становище у Благодатному районі.

На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні наступальні дії біля Новопокровки. Завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки, Орєхова та Новоданилівки Запорізької області. Противник зосереджує основні зусилля недопущення подальшого просування наших військ. Артилерійські обстріли зазнали понад 15 населених пунктів.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційних ударів біля Одрадокам’янки та Дач. Артилерійські обстріли ворога зазнали понад 25 населених пунктів, серед них Червоний Маяк, Антонівка, Дніпровське, Станіслав та Херсон Херсонської області.

Авіація сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника.

Також нашими захисниками було знищено 2 ударні БпЛА противника типу “Шахед-136”. Підрозділи ракетних військ та артилерії за минулі дні вразили 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні