Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯк прискорити дозрівання помідорів на грядці: останнє підживлення у сезоні

Як прискорити дозрівання помідорів на грядці: останнє підживлення у сезоні

Этот материал также доступен на русском языке
Помідор, дозрілий на кущі, смачніший і корисніший за той, який зняли бурим і поклали для дозрівання. Тому даємо дієві поради, як прискорити дозрівання томатів на грядках.

Три прості правила допоможуть томатам на кущах дозріти швидше.

  1. Для прискорення дозрівання плодів останні підживлення помідорних кущів слід провести до середини серпня. Найкраще для цього взяти суперфосфат у пропорції одна столова ложка на склянку теплої води. Після повного розчинення добрива вливають у відро води і обприскують рослини по листю. При цьому листя не наростає, а тільки посилюється фотосинтез і прискорюється дозрівання плодів.
  2. Прискорює дозрівання помідорів на середніх та пізніх високорослих сортах простий прийом – прищипування верхівки. Над суцвіттям із плодами, які зав’язалися, слід залишити кілька листків, вони забезпечать їх розвиток. У той же час все листя під гронами, на яких плоди червоніють, видаляють повністю. Це запобігатиме поширенню фітофтори, небезпека якої посилюється при нічних похолоданнях та надмірній вологості.
  3. Помідори дозріють швидше, якщо обмежити доступ до коренів поживних речовин і вологи. Для цього рослини піднімають садовими вилами, чим підривають тонке коріння.

Раніше ми розповідали, яка підгодівля допоможе збирати томати відрами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні