Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДачаМісячний календар дачника на тиждень з 31 липня по 6 серпня

Місячний календар дачника на тиждень з 31 липня по 6 серпня

Этот материал также доступен на русском языке
У серпні дачники збирають плоди своєї роботи. Також це вдалий час для проведення підживлення рослин, боротьби зі шкідниками та хворобами.

31 липня. Найкращим рішенням буде висадити розсаду огірків та помідорів для дорощування у теплиці. Можна також зайнятися посівом м’яти, цвітної капусти, броколі, кольрабі, багаторічних та ампельних квітів. Чіпати коріння рослин не варто, а ось удобрювати їх можна, як і збирати врожай.

1 серпня – Повний місяць. Краще утриматися від робіт на ділянці та відпочити.

2 серпня. Можна прищипувати та пасинкувати огірки та томати у теплицях. Обробляти рослини фунгіцидами та інсектицидами. Обрізати дерева. Вирізати вуса полуниці та суниці. Не можна сіяти, садити, поливати та підгодовувати будь-які рослини.

3-4 серпня. Можна зайнятися збиранням урожаю будь-яких овочів, ягід та фруктів. Сіяти огірки для вирощування у теплиці або на вікні. Сіяти звичайну та пекінську капусту для вирощування у теплиці. Садити картоплю, полуницю. Стригти газон. Підгодовувати та поливати рослини. А от обробляти рослини хімічними фунгіцидами та інсектицидами, обрізати дерева, обробляти рослини отрутохімікатами не можна.

5-6 серпня. Вдалі дні для збирання картоплі. Можна зрізати сухі гілки на деревах та чагарниках. Готувати грядки для посадки дерев. Не можна сіяти, садити, пересаджувати рослини, обрізати, поливати, підгодовувати.

Раніше ми розповідали, як виростити крупний болгарський перець.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні