П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниРосіяни продовжують наступати на 5 напрямках: новий удар по Одесі та Миколаєву...

Росіяни продовжують наступати на 5 напрямках: новий удар по Одесі та Миколаєву – подробиці

Этот материал также доступен на русском языке
У ніч проти четверга, 20 липня, росіяни здійснили чергову масовану атаку по Україні. Внаслідок обстрілів південних областей є загиблі, постраждалі та руйнування.

Окупанти запустили надзвукові ракети по Одесі, Миколаєву та Сумах.

За даними мера Миколаєва Олександра Сенкевича, один із прильотів стався у центрі міста — дісталося триповерховому житловому будинку. Біля нього внаслідок вибуху з’явилася величезна вирва, також відомо про серйозну пожежу. Через вибухову хвилю дісталося і сусіднім будівлям.

Інше загоряння сталося на другу адресу – там постраждали близько 15 гаражів, рятувальники оперативно вирушили на місце події.

Наразі відомо про 18 постраждалих у Миколаєві — 13 дорослих та 5 дітей. Серед них – немовля до 1 року, 3-річна дитина та 16-річний підліток.

За словами голови Одеської ОВА Олега Кіпера, в центрі Одеси внаслідок російської атаки сталося руйнування окремих будівель. Почалася пожежа, що зайняла не менше 300 квадратних метрів площі. Відомо про двох постраждалих, яких  госпіталізували.

Також Кіпер додав, що є “приліт” в області.

Що відбувається на фронті сьогодні, 20 липня

Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – минулої доби сталося близько 30 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційного удару в районі села Грем’ячко Чернігівської області.

Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

На Куп’янському напрямі наші воїни стійко тримають оборону.

Противник завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійські та мінометні обстріли окупантів зазнали Дворічна, Західна, Сіньківка, Кислівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Невського, Новолюбівки, Білогорівки Луганської області та Ямполя, Серебрянки та Спірного Донецької області.

Артилерійським обстрілам зазнали населені пункти Невське, Білогорівка на Луганщині області та Торське, Верхньокам’янське, Берестове та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямі наші захисники успішно відбили атаки противника в районі Богданівки.

Ворог завдав авіаудару біля Диліївки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, у тому числі Васюківка, Маркове, Богданівка, Годинник Яр, Іванівське, Ступочки та Олександро-Шультине Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Невельського.

Противник завдав ракетного та авіаційного ударів у районі міста Авдіївка. Водночас здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема, постраждали Ластівчине, Авдіївка, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі, незважаючи на ворожі авіаційні удари та вогонь артилерії, Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар’їнки та Красногорівки.

Противник здійснив обстріл понад 10 населених пунктів, у тому числі Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка та Перемога Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Новомихайлівки та Благодатного Донецької області.

Здійснив обстріл понад 10 населених пунктів, зокрема Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар та Благодатне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ.

Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене становище в районі на північ від Приютного Запорізької області. Артилерійські обстріли зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Новодарівка, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Лобкове Запорізької області; Дудчани, Козацьке, Львові, Іванівка, Антонівка, Берегове, Кізоміс Херсонської області та Херсон.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні