П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНайпотужніша атака по Одесі вночі, 19 липня та ситуація на фронті -...

Найпотужніша атака по Одесі вночі, 19 липня та ситуація на фронті – подробиці

Этот материал также доступен на русском языке
У багатьох регіонах цієї ночі знову було оголошено повітряну тривогу, пролунали вибухи.

Війська РФ у ніч на 19 липня знову влаштували повітряну атаку територією України, із застосуванням ракет та ударних дронів. Як попереджали у Повітряних силах, зафіксовано ракетні залпи “Калібрами” з акваторії Чорного моря. Також окупанти застосовують ударні БпЛА, а на території РФ злетіла стратегічна авіація, яка є носіями ракет.

Так, Запоріжжя ворог атакував ракетами С-300, а на Одеську область було здійснено комбіновану атаку, під час якої рашисти застосували «калібри», «Х-22», ударні дрони. Потужні вибухи продовжувалися з 01.04 до 02.20. Через пожежу на ринку спалахнув склад із феєрверками, у багатьох будинках повибивало вікна, розбиті машини, є поранені.

Що відбувається на фронті сьогодні, 19 липня

Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – минулої доби сталося понад 20 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

На Куп’янському напрямі наші воїни стійко тримають оборону.

Противник завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійським та мінометним обстрілам противника зазнали Новомлинськ, Дворічна, Західна, Сінківка, Куп’янськ та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Спірного та Сіверського Донецької області.

Артилерійським обстрілам зазнали населені пункти Невське та Білогорівка Луганської області та Торське, Лиман, Берестове та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки противника в районі Богданівки Донецької області.

Ворог завдав авіаційних ударів у районах Курдюмівки, Озаранівки, Дружби, Біллі Гори та Олександро-Шультиного. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі міста Авдіївка.

Водночас, противник здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар’їнки та Красногорівки.

Противник здійснив обстріл понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку, в районах Рівного на Донеччині та Новодарівці Запорізької області противник зробив невдалі спроби відновлення втраченого становища.

Завдав авіаційних ударів біля Великої Новосілки, Макарівки та Рівного. Здійснив обстріл понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ.

Наніс авіаудари в районах Малої Токмачки, Новоданилівки, Орєхова та П’ятихаток Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

Російські окупанти продовжують грабувати мирне населення, привласнюючи зерновий урожай мирних громадян України.

Так, у тимчасово захопленому Скадовську Херсонської області російські окупанти з 10 липня активізували використання порту для вивезення зерна цьогорічного врожаю у свої порти.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 – зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили 1 пункт управління противника, 1 зенітно-ракетний комплекс, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 3 склади боєприпасів та 3 станції РЕБ ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні