Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКабачки в томатному соусі на зиму без стерилізації - простий рецепт смачної...

Кабачки в томатному соусі на зиму без стерилізації – простий рецепт смачної закуски

Этот материал также доступен на русском языке
З кабачків можна приготувати багато смачних страв, серед яких безліч рецептів заготовок на зиму. Якщо ви хочете, щоб кабачки були пружними, смачними та ароматними, спробуйте законсервувати їх у томатному соку.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1,5 кг,
  • помідори – 700 г,
  • часник – 1 головка,
  • сіль – 1,5 столової ложки,
  • цукор – 4 столові ложки,
  • олія – 100 мл,
  • оцет 9% – 3 столові ложки,
  • перець – за смаком.

Приготування:

  1. Помідори нарізати та подрібнити у блендері або пропустити через м’ясорубку.
  2. Отриману масу перелити в каструлю, додати сіль, цукор та олію.
  3. Через прес пропустити часник і додати до помідорів.
  4. Довести соус до кипіння і додати нарізані кільцями кабачки.
  5. Варити овочі під кришкою на маленькому вогні 20-25 хвилин.
  6. Додати в овочі оцет і  залишити на кілька хвилин.
  7. Кабачки в соусі розкласти по стерилізованих банках і герметично закрутити.
  8. Банки перевернути вниз кришкою, накрити рушником і залишити на добу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні