Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниКабмін запропонував кардинально змінити правила призначення субсидії: які нововведення готують

Кабмін запропонував кардинально змінити правила призначення субсидії: які нововведення готують

Этот материал также доступен на русском языке
Громадяни можуть претендувати на отримання субсидії на оплату комунальних послуг. Йдеться про домогосподарства, у яких витрати на комуналку перевищують 15% сукупного доходу.

Але в уряді пропонують збільшити цей відсоток до 20. А це означає, що скоротиться кількість одержувачів субсидії, а також сума допомоги. Відповідну ухвалу прийняв Кабмін України наприкінці червня 2023 року.

Але в документі сказано, що ці умови не переглядатимуть, доки в Україні діє військовий стан, а також протягом одного місяця після його завершення чи скасування.

“З 1 числа місяця, наступного за місяцем завершення карантину та/або військового стану в Україні, базова норма плати за комунальні послуги становитиме 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства”, – йдеться у тексті постанови.

Які документи знадобляться для призначення субсидії?

Для призначення житлової субсидії українцям потрібно надати заяву та декларацію (за встановленими формами). Про це йдеться у прес-службі Пенсійного фонду.

«Залежно від обставин можуть надаватися інші документи (за наявності):

  • договір найму (оренди) житла – у разі проживання заявника в житлі, що орендується;
  • копія договору про реструктуризацію заборгованості – за наявності заборгованості та укладання договору.

У разі потреби громадяни можуть надавати інші документи, які мають значення для розгляду питання по суті, наприклад: документ, що підтверджує факт непроживання особи за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання, зокрема, довідки, виписки про проживання без прописки, у тому числі довідку внутрішньо переміщеної особи», – йдеться у повідомленні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні