П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: нічний удар по Одесі та Миколаєву і ситуація на...

Війна в Україні: нічний удар по Одесі та Миколаєву і ситуація на фронті на ранок 18 липня

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового ракетного та удару іранськими ударними БпЛА типу Shahed. У багатьох містах пролунали вибухи.

У Миколаєві є влучення. За попередньою інформацією, після вибуху почалася пожежа в промисловій інфраструктурі. Нелегкою видалася ніч і на Одещині. Рашисти спочатку запустили Одесою кількома хвилями ударні дрони-камікадзе, а наостанок застосували ще й калібри. Ворог цілився по портовій інфраструктурі, а також нашим ППО.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – минулої доби сталося 36 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність.

Наніс авіаційний удар у районі Білопілля Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів.

На Куп’янському напрямі наші воїни стійко тримають оборону.

Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії на захід від Лимана Першого в Харківській області. Завдав авіаційних ударів у районах Кислівки та Котлярівки. Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Новомлинськ, Дворічна, Західне, Куп’янськ і Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямі протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі на захід від Діброви і на схід від Веселого Луганської області.

Наніс авіаційні удари в районах Білогорівки Луганської області та Тернів та Спірного – Донецькій. Артилерійським обстрілам зазнали населені пункти Невське та Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’яне, Спірне, Берестове та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки противника в районах Міньківки, на південний схід від Оріхово-Василівки, на південний схід від Богданівки та біля Іванівської Донецької області.

Ворог завдав авіаційних ударів у районах Богданівки та Олександро-Шультиного. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку, під ворожим вогнем авіації, наші захисники відбили всі атаки в районі міста Авдіївка Донецької області.

Водночас, ворог здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямі Сили оборони успішно продовжують стримувати наступ російських військ у районах міста Мар’їнка та біля Красногорівки.

Противник здійснив обстріл понад 10 населених пунктів, у тому числі Красногорівка, Мар’їнка, Гостро, Веселий Гай та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Макарівки, Благодатного, Новодарівки та Комара Донецької області.

Здійснив обстріли населених пунктів Благодатне, Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Новодарівка та Рівне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ.

Завдав авіаційного удару в районі Оріхова Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів, у тому числі Вільне поле, Времівка Донецької області; Залізничне, Верхня Терса, Гуляйпільське, Преображенка та Білогір’я Запорізької області; Михайлівка, Новоберислав, Микільське, Інженерне, Кізоміс Херсонської області та Херсон. Постраждав і Очаків на Миколаївщині.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні