Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті сьогодні, 17 липня – оперативна інформація Генштабу ЗСУ

Що відбувається на фронті сьогодні, 17 липня – оперативна інформація Генштабу ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Противник і далі зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – минулої доби сталося 28 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом доби завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Шпіль Сумської області.

Здійснив мінометний та артилерійський обстріл понад 20 населених пунктів, зокрема це Середина-Буда, Козаче, Степове, Попівка, Грабовське Сумської області та Басове, Висока Яруга, Тернова, Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямі наші воїни стійко тримають оборону.

Протягом доби супротивник вів безуспішні наступальні дії на південь від Масютівки Харківської області. Завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійським та мінометним обстрілом противника зазнали Кам’янка, Новомлинськ, Дворічна, Куп’янськ та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямі протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії на схід від Веселого Донецької області.

Завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Сіверська Донецької області. Артилерійським обстрілам зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Спірне та Роздолівка – Донецької.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили всі ворожі атаки в районах Оріхово-Василівки, Григорівки та Івановського.

Також, противник зробив спроби відновити втрачене становище на північний захід від Курдюмівки, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів у районах Північного та Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, у тому числі Васюківка, Богданівка, Годинник Яр, Біла Гора та Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі міста Авдіївка.

Водночас, ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, у тому числі постраждали Авдіївка, Першотравневе та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки.

Противник здійснив обстріл понад 10 населених пунктів, у тому числі Красногорівка, Мар’їнка та Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку, у північній частині Старомайорського Донецької області, противник зробив невдалі спроби відновлення втраченого становища.

Завдав авіаційних ударів у районах Новомихайлівки, Времівки, Благодатного та Макарівки Донецької області. Обстріляв населені пункти Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка та Благодатне.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ.

Завдав авіаційних ударів у районах Новодарівки, Малої Токмачки та Степового Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема Малинівка, Гуляйполе, Чарівне Запорізької області; Дудчани, Козацьке, Львові, Іванівка, Антонівка, Берегове, Кізоміс, Розлив Херсонської області та місто Херсон.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 з яких – зенітно-ракетного комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили район зосередження живої сили, 20 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 засоби протиповітряної оборони та 2 станції РЕБ окупантів.

Вибухи на Кримському мосту

Сьогодні вночі, 17 липня, пролунали вибухи на Кримському мосту. За словами представника окупаційної влади Криму Сергія Аксьонова, на Кримському мосту “відбулася надзвичайна подія в районі 145 опори”. Працюють правоохоронці, пише «База».

РосЗМІ повідомляють, що внаслідок падіння прольоту Кримського мосту загинули щонайменше 2 особи. Також відомо про одного постраждалого.

За даними російських ЗМІ, через інцидент на мосту в так званому Міністерстві курортів Криму розгортається координаційний штаб.

Влада Темрюкського району Краснодарського краю повідомила, що роботу поромної переправи між Кримом і Кубанню зупинено.

Сергій Аксьонов заявив, що рух залізничного транспорту Кримським мостом відновлять до 9:00. Розклад поїздів наздоганятиметься. Дані роботи паромного повідомлення будуть уточнені також до 9:00.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні