Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧергова нічна атака на Україну та ситуація на фронті станом на ранок...

Чергова нічна атака на Україну та ситуація на фронті станом на ранок 13 липня

Этот материал также доступен на русском языке
Цієї ночі, 13 липня, ворог знову здійснив терористичну атаку на Україну. Є постраждалі через падіння уламків.

По інформації Державної служби України з надзвичайних ситуацій, у Києві попередньо зафіксовано падіння уламків у 4 районах столиці. За однією адресою рятувальники ліквідували пожежу на балконі 5 поверху 16-поверхового житлового будинку. Внаслідок пригоди було травмовано 2 особи (отруєння продуктами горіння), від госпіталізації вони відмовилися.

За іншою адресою в 25-поверховому житловому будинку на рівні 25 поверху сталося пошкодження фасаду будівлі без подальшого горіння.

До прибуття рятувальників на місці було виявлено 2 постраждалих з осколковими пораненнями, їх госпіталізовано до медичного закладу.

Ще за однією адресою сталося загоряння в 1-поверховому будинку з поширенням на дах на загальній площі 20 кв. м. Пожежу пожежники оперативно ліквідували.

Що відбувається на фронті 13 липня?

Противник і далі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах, тривають тяжкі бої. Протягом доби сталося понад 35 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність.

Протягом доби здійснив мінометний та артилерійський обстріл понад 10 населених пунктів.

На Куп’янському напрямі наші воїни стійко тримають оборону.

Противник завдав авіаційного удару в районі Кислівки Харківської області.

На Лиманському напрямі протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у Новоселівському районі Луганської області.

Завдав авіаційних ударів біля Білогорівки Луганської області та Спірного, Веселого та Роздолівки Донецької області. Артилерійські обстріли зазнали понад 15 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Ступочек, Олександро-Шультиного та Діліївки.

Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, у тому числі Олександро-Шультине, Диліївка, Дружба, Північне та Південне Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районах Авдіївки та Кераміка Донецької області.

Ворог завдав авіаційного удару біля Пантелеймонівки Донецької області. Водночас, ворог здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, у тому числі Керамік, Бердичі, Авдіївка, Яснобродівка та Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки.

Ворог завдав авіаційного удару біля Красногорівки Донецької області. Здійснив обстріл понад 15 населених пунктів, у тому числі Мар’їнка, Георгіївка, Максиміліанівка, Перемога, Єлизаветівка та Катеринівка.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки та завдав авіаційних ударів біля Золотої Ниви, Макарівки та Рівного Донецької області.

Здійснив обстріл населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ.

Здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, у тому числі Левадне, Ольговське, Малинівка, Єгорівка та Горіхів Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Дорожнє, Тягинка, Ромашкове, Софіївка, Станіслав Херсонської області та місто Херсон.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника та 4 по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 1 пункт управління, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 4 зенітно-ракетні комплекси та 2 станції РЕБ противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні