Звичайно, зберегти свіжий смак томатів можна, заморозивши овочі, або вдавшись до особливого способу консервації.
Помідори готуються у власному соку, а це означає, що оцет нам точно не знадобиться.
Рецептом смачних томатів на зиму, які закриваються без оцту, поділилася українська фудблогерка Лілія Цвіт у Youtube .
Раніше ми розповідали, навіщо при засолюванні огірків у банки додають листя смородини та вишні.
Для приготування закрутки знадобляться лише два інгредієнти — помідори та сіль. За словами кулінара, у такому вигляді овочі добре зберігаються. До речі, сік виходить також смачний, його можна додавати в супи, соуси або просто пити.
Інгредієнти:
на 2 банки об’ємом по 1 л
- помідори (найкраще підійде сорт “Сливка”) – 3 кг (з них – 1,5 для соку)
- сіль – 1,5 ст. ложки з верхом
Приготування:
- Помідори потрібно помити і зробити невеликі надрізи на кожному томаті, щоб потім можна було легко зняти шкірку. Далі помідори поміщаємо у киплячу воду на 1-2 хвилини. Ця хитрість допоможе швидко очистити шкірку.
- Очищені помідори розкладаємо по чистих банках.
- Для соку томати потрібно нарізати четвертинками і перемолоти за допомогою комбайну або м’ясорубки шкірку не потрібно очищати.
- Томатний сік переливаємо в каструлю, додаємо сіль, доводимо до кипіння, знімаємо з плити.
- Гарячим томатним соком заливаємо банки з помідорами.
- Прикриваємо зверху кришками і відправляємо стерилізуватися. Банки об’ємом 1 л після закипання слід стерилізувати 5-7 хвилин.
- Герметично закриваємо.