Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля чого при засолюванні огірків у банки додають листя смородини та вишні...

Для чого при засолюванні огірків у банки додають листя смородини та вишні – відповідь знають одиниці

Этот материал также доступен на русском языке
Сезон засолювання та консервації огірків відкритий, тому кожна господиня намагається приготувати найсмачніші мариновані та солоні огірки.

І якщо з часником, кропом, оцтом, хроном, які додають у банки при засолюванні, немає питань, то з листям смородини та вишні – ситуація неоднозначна. Багато сучасних господинь давно не додають листя в банки. А наші бабусі робили це постійно.

Раніше ми розповідали, чим удобрити огірки, щоб вони щедро плодоносили.

Що ж дає листя смородини та вишні огіркам, чи впливають вони на смак? Виявляється, особливого впливу на смакові якості немає, хоча смородинове листя дає заготовкам цікавий смак, а точніше аромат.

Одна з головних переваг листя вишні та смородини – це дубильні речовини, які перешкоджають розм’якшенню огірків і роблять їх пружними та хрусткими.

Також листя вишні і смородини мають бактерицидні властивості. А це допомагає зберігатися огіркам довше.

Господині радять додавати до 3-літрової банки від 3 до 8 листочків.

Попередньо листя потрібно оглянути, щоб на них не було слідів від хвороб або шкідників. І добре промити під проточною водою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні