Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовини«Ощадбанк» з 1 вересня припиняє виплату пенсій та соціальної допомоги на картки:...

«Ощадбанк» з 1 вересня припиняє виплату пенсій та соціальної допомоги на картки: кого торкнеться

Этот материал также доступен на русском языке
В Ощадбанку повертають обов'язкове проходження фізичної ідентифікації, а це означає, що ті українці, які не зможуть пройти перевірку, залишаться без пенсій та соціальної допомоги.

Йдеться про пенсіонерів та отримувачів соціальної (адресної) допомоги з числа внутрішньо переміщених осіб, пише УНН.

Раніше ми розповідали, що в “Ощадбанку” стала доступна популярна послуга.

Так, з 1 вересня 2023 року для того, щоб отримати виплати внутрішньо переміщеним особам, необхідно буде особисто звертатися до відділень «Ощадбанку», щоб пройти процедуру проходження фізичної ідентифікації клієнта. Така вимога існувала і раніше, але через карантинні обмеження, пов’язані з COVID-19, вона була тимчасово скасована.

У «Ощадбанку» попередили, що зупинятимуть видаткові операції за картковим рахунком, якщо одержувач не пройде фізичної ідентифікації. Розблокування видаткових операцій буде здійснено банком лише після проходження внутрішньо переміщеною особою фізичної ідентифікації за встановленою процедурою.

“Нагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №637 від 05.11.2014 пенсіонерам – внутрішньо переміщеним особам, які мають електронне пенсійне посвідчення (ЕПП), та одержувачам соціальної (адресної) допомоги – внутрішньо переміщеним особам необхідно проходити фізичну ідентифікацію у “Ощадбанку кожні шість місяців. До отримання ЕПП пенсіонери – внутрішньо переміщені особи повинні проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні Ощадбанку кожні три місяці”, – йдеться у повідомленні банку.

Для ідентифікації внутрішньо переміщена особа повинна звернутися до Ощадбанку з паспортом або іншим документом, що засвідчує особу, та основною платіжною карткою або основним електронним пенсійним посвідченням.

Нове на сайті