Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаШмигаль назвав тарифи, вартість яких не підвищуватимуть до кінця війни: до чого...

Шмигаль назвав тарифи, вартість яких не підвищуватимуть до кінця війни: до чого готуватись

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 липня українці мали платити за воду за новими тарифами, але президент Володимир Зеленський заблокував підвищення тарифу.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у ефірі телемарафону Єдині новини заявив, що до кінця війни тарифи на водопостачання та водовідведення не повинні підніматися.

Раніше ми розповідали, що газопостачальні компанії оприлюднили тарифи на газ з 1 липня.

Також, крім тарифів на воду до кінця війни, не будуть переглядатися ще два важливі тарифи.

“Так як і тарифи на тепло та гарячу воду, я впевнений, що в Україні до кінця військових дій не потрібно покладати на людей додатковий тягар. Це той компроміс, який місцеві бюджети можуть взяти на себе”, – сказав він.

За словами Дениса Шмигаля, місцеві бюджети накопичили понад 150 млрд грн на своїх рахунках, тож можуть фінансувати водоканали.

“Фактично ми говоримо про те, що місцеві бюджети окремих громад мають сьогодні можливості забезпечувати комунальні підприємства, які постачають питну воду, додатковим фінансуванням та не піднімати тариф для людей, щоб не давати зайвого тягаря на платіжки людей та на гаманці людей”, – пояснив голова. уряду.

Варто зазначити, що тарифи на воду мали зрости на 32% і це обурило і президента, і уряд, а те, що тариф на електроенергію зріс на 80% з 1 червня ніхто, крім українців, навіть не помітив. За червень населенню прийшли нові суми у платіжках за світло, у середньому вони збільшились на 250 гривень.

По-справжньому відчути підвищення тарифу українці зможуть узимку, особливо це стосується тих, хто має замість газового опалення електричне.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні