Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПо Україні завдано масованого ракетного удару: є влучення та жертви

По Україні завдано масованого ракетного удару: є влучення та жертви

Этот материал также доступен на русском языке
Цієї ночі, 24 червня, російські війська знову завдали чергового масованого ракетного удару по містах України. Вибухи пролунали у Києві, Харкові, Дніпрі та Кривому Розі, а також у Миколаєві. В результаті атаки є руйнування, жертви та поранені цивільні.

У столиці цієї ночі уламки збитої ракети потрапили у житлову висотку у Солом’янському районі. Так, за даними столичної влади, у 24-поверховій будівлі було пошкоджено квартири на 16, 17 та 18 поверхах. Крім того, було пошкоджено близько 40 автомобілів, які припарковані на стоянці у дворі. Є постраждалі та жертви, на жаль.

У Дніпрі також лунали вибухи цієї ночі. За словами мера міста Бориса Філатова, росіяни метою своєї атаки обрали саме цивільний приватний сектор.

Внаслідок цієї атаки в Дніпрі було повністю зруйновано кілька будинків.

“Вночі в області було гучно від вибухів. Ворог масовано атакував Дніпропетровщину. За попередніми даними, 9 крилатих ракет і 3 безпілотники захисника з ПВК “Схід” збили. На жаль, є і попадання в Дніпро. І знову мета рашистських злочинців – приватний сектор” , – повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram.

Постраждали 8 осіб, у тому числі двоє дітей (хлопці 9 та 16 років). Четверо людей госпіталізовано, додав чиновник.

“Повністю знищено 4 приватні будинки. Ще 25 – пошкоджено. Побито 5 господарських споруд. Понівечено майже два десятки авто та газопровід”, – розповів він.

Був також приліт інфраструктурним об’єктом, є руйнування.

У Харкові ворожих ударів було завдано по Слобідському району міста. За попередньою інформацією, росіяни для атак використовували ракети комплексу С-300.

Пролунали вибухи і у Кривому Розі Дніпропетровської області.

Що відбувається на фронті сьогодні, 24 червня

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом доби сталося понад 28 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районах Павлівки Сумської області та Гатища та Плетенівки Харківської області.

На Куп’янському напрямку артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Червоне Перше, Фіголовка, Дворічна, Західне, Куп’янськ, Масютівка, Кислівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямі противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямках Веселого та південніше Діброви.

Завдав авіаційних ударів у районах Невського Луганської області та Білогорівка та Сіверського Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Хромово, Іванівське, Первомайське та Предтечині.

Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Годинник Яр, Іванівське, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник робив безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки Донецької області.

Наніс авіаційні удари в районах Новокалинове, Очеретине, Невельське, Авдіївка та Північне. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Бердичі, Авдіївка, Тонечко, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог проводив наступальні дії в районі Мар’їнки, успіху не мав.

Водночас здійснив артилерійський обстріл населених пунктів Красногорівка, Мар’їнка та Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямі ворог зробив безуспішні наступальні дії по Вугледару та Золотій Ниві.

Завдав авіаційних ударів у районах Золота Нива, Сторожево, Макарівка та Благодатне Донецької області. Здійснив обстріли населених пунктів Парасковіївка, Новомихайлівка, Благодатне, Вільне Поле, Зелене Поле, Новопіль, Водяне, Вугледар та Сторожево у Донецькій області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії, зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ.

Намагався відновити втрачене становище у районі Макарівки Донецької області. Наніс авіаційні удари в районах населених пунктів Новоданилівка, Оріхів, Степногірськ Запорізької області та Веселе, Козацьке та Антонівка Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Новодарівка, Темування, Левадне, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Чарівне, Залізничне, Білогір’я, Новоданилівка, Омельник, Червона Криниця, Преображенка, Оріхів, Єгорівка, Новоандріївка; Придніпровське, Нікополь Дніпропетровської області; Качкарівка, Республіканець, Козацьке, Дорожнє, Бургунка, Золота Балка, Дудчани, Іванівка, Молодіжне, Білозерка, Ромашкове, Антонівка, Зеленівка, Херсон, Зимівник, Дніпровське, Янтарне, Берегове, Велике Херсонської області.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили 4 райони зосередження особового складу та військової техніки, 15 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, 2 засоби радіоелектронної боротьби та 5 засобів протиповітряної оборони.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні