Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНа 400 гривень більше: частині пенсіонерів встановлено нову доплату до пенсії

На 400 гривень більше: частині пенсіонерів встановлено нову доплату до пенсії

Этот материал также доступен на русском языке
З червня працюючі пенсіонери почали отримувати підвищені виплати. У середньому пенсії підвищили на 220 гривень, але й ті, кому додали в середньому 409 гривень.

Кому підвищили пенсії з 1 червня?

Відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» з 1 квітня 2023 року здійснено перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам, які отримали після призначення/попереднього перерахунку пенсії страховий стаж тривалістю 24 місяці або менше, але після призначення/попереднього два роки.

Перерахунок пенсії зачепив понад 654,9 тис. осіб, розмір пенсії збільшено понад 401 тис. осіб, середній розмір підвищення – 221,74 грн.

Перерахунок пенсії у зв’язку з урахуванням страхового стажу після призначення/попереднього перерахунку пенсії здійснено 537,5 тис. особам. Із зазначеної чисельності пенсіонерів розмір пенсії збільшено у 327,2 тис. осіб, середній розмір підвищення – 179,47 грн.

Перерахунок пенсії у зв’язку з урахуванням страхового стажу та заробітної плати після призначення/попереднього перерахунку пенсії здійснено для 117,4 тис. осіб. Зі зазначеної чисельності пенсіонерів розмір пенсії збільшено у 73,8 тис. осіб, середній розмір підвищення – 409,16 грн.

Виплата перерахованих з 1 квітня пенсій провадиться у червні у встановлені пенсіонерам дати виплати з доплатою за квітень та травень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як буде відбуватися призначення пенсії у воєнний час.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні