Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМожна надовго стати пішоходом: водіїв попередили про позбавлення прав на 7 років

Можна надовго стати пішоходом: водіїв попередили про позбавлення прав на 7 років

Этот материал также доступен на русском языке
Для порушників Правил дорожнього руху запроваджено серйозні штрафи. Кому загрожує позбавлення прав водія на строк від 7 до 5 років і штраф 40 тисяч гривень.

Українським водіям нагадали, за що можна отримати штраф у розмірі 40 тисяч гривень і позбутися прав водія на строк від 5 до 7 років.

Таке покарання «світить» водіям, які, незважаючи на позбавлення права керування за рішенням суду, сідають за кермо транспортного засобу. Законом 1231-ІХ відповідальність за такі дії суттєво збільшили, розповіли експерти порталу “Дорожній адвокат”.

Як зазначається, з урахуванням внесених змін, на сьогоднішній день за таке порушення передбачено накладення штрафу у розмірі 20 400 гривень (ч. 4 ст. 126 КУпАП).

Також цим законом додано ст. 126 КУпАП нова частина. А саме, повторне аналогічне порушення передбачає накладення штрафу у збільшеному розмірі – 40 800 гривень. Водночас суд має позбавити водія права керування строком від 5 до 7 років (ч. 5 ст. 126 КУпАП).

Для того, щоб оскаржити ухвалу про перше порушення у водія є всього 10 днів. Своєчасне оскарження зупиняє дію ухвали до остаточного вирішення справи в суді.

Юристи звернули увагу українців на те, що в такому разі інспектор не має права винести ухвалу за повторне порушення на підставі ч. 5 ст. 126 КУпАП. Якщо ж перша ухвала не оскаржена в суді, то у разі повторного порушення до водія може бути застосований збільшений штраф. Крім того, він буде позбавлений права керування на строк від 5 до 7 років.

Раніше ми розповідали, що на водіїв недорогих авто почалося справжнє “полювання”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні