Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВажливе попередження для водіїв: почалося «полювання» на власників недорогих авто

Важливе попередження для водіїв: почалося «полювання» на власників недорогих авто

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на вєнний стан, дедалі більше українців стають жертвами шахраїв. Тепер порушники вийшли на новий рівень і небезпека загрожує насамперед водіям не особливо дорогих авто, пенсіонерам та тим, хто зовсім недавно сів за кермо.

Про реальну ситуацію розповів любитель, волонтер Антон Сененко.

Згідно з інформацією, шахраї беруть на прокат дорогий та обов’язково потужний автомобіль, за класикою це може бути Мерседес, БМВ, Порш або будь-який інший автомобіль, який викликає масу емоцій у більшості простих українців. Аферисти працюють у парі із ще одним транспортним засобом.

Під час пересування дорогою з кількома смугами, шахраї виглядають свою жертву, найчастіше вони обирають автомобілі з недорогими бюджетними марками та з одним водієм усередині автомобіля, щоб уникнути свідків.

Також це полегшує психологічний тиск на водія, що дає змогу шахраям контролювати ситуацію повністю.

За жертвою якийсь час уважно спостерігають, щоб переконатися, що вона не несе небезпеки, подекуди має недосконалі навички водіння, невпевнено поводиться за кермом. А якщо на задньому склі має знак обмеження швидкості, це взагалі для аферистів подарунок.

Після спостереження шахраї чекають на сприятливу ситуацію, коли жертва, наприклад, рухається в крайньому лівому ряду, а в другому ряду їде величезний вантажний автомобіль або фургон, за яким ховаються аферисти.

У цей момент інший автомобіль шахраїв наздоганяє жертву і миготінням світла вимагає звільнити третю смугу для проїзду. Жертва за всіма правилами ПДР і правилами ввічливості починає перебудовуватися.

При цьому дорога машина шахраїв прискорюється, імітуючи, що була у смузі у сліпій зоні жертви і кидають у машину жертви щось, що імітує звук удару.

Жертва їде до узбіччя, а шахраї удвох ввічливо, але наполегливо пропонують вирішити питання на місці, бо авто у них дороге, страхова все покрити не зможе, а подряпини великі. Самі ж подряпини вже зроблено заздалегідь, а на автомобілі жертви подряпини зроблять, доки він відійде оглянути дорогу машину.

Порада автомобілістам – не панікувати, спокійно все вислухати та викликати патруль, не варто погоджуватися на пропозицію від шахраїв. Вони бояться поліцейських і всіляко почнуть вам загрожувати та психологічно тиснути. Тому сідайте в авто та закрийтеся в ньому до приїзду поліції.

Раніше ми розповідали,  у яких випадках експлуатація автомобіля заборонена.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні