Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДачаДля чого садівники вбивають старі цвяхи в яблуню і чи небезпечно це...

Для чого садівники вбивають старі цвяхи в яблуню і чи небезпечно це для дерева?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб зібрати щедрий урожай, садівники часто йдуть на різні хитрощі, серед яких вбивання цвяхів у стовбур яблуні.

Ця процедура здається справжнім блюзнірством, але так чинили ще наші предки. Цвяхи забивали тільки в яблуню, яка не плодоносила протягом щонайменше трьох років, тобто це було своєрідним поверненням плодового дерева до життя.

Раніше ми розповідали, чим обробити яблуні, щоб збирати урожай відрами.

Забивати цвяхи потрібно на глибину 2-3 см під кутом приблизно 45 градусів. Перший на висоті близько 70 см від ґрунту, а наступні два на висоті 30 см один від одного. Усього знадобиться три іржаві цвяхи.

Вбивання цвяхів потрібно здійснювати або рано навесні, коли дерево ще може зібрати всі свої сили і пустити їх в утворення плодів, або пізно восени, практично перед заморозками, щоб отримати результат на наступний рік.

Перед застосуванням цвяхи треба продезінфікувати і вбивати тільки в доросле і здорове дерево. Крім цього, відразу ж після цього важливо підгодувати дерево, яке зазнало такого стресу.

На думку досвідчених дачників, іржаві цвяхи насичують дерево залізом та провокують його до плодоношення. Хоча можна зробити набагато простіше – підгодувати дерево препаратами, які містять залізо і не травмувати стовбур.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні