Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯк не залишитись без допомоги: чи зможуть переселенці оформити житлову субсидію на...

Як не залишитись без допомоги: чи зможуть переселенці оформити житлову субсидію на новий сезон

Этот материал также доступен на русском языке
Багато українців через війну були змушені залишити свої будинки та перебратися до спокійніших регіонів. Чи зможуть вони оформити субсидію?

До Пенсійного фонду із запитанням звернулася українка: «Переїхали до Києва із Запорізької області, винаймаємо житло. Чи обов’язково укладати договір оренди, якщо розраховуємо отримувати житлову субсидію?»

Раніше ми розповідали, кому доведеться повернути частину субсидії.

Фахівці ПФУ відповіли, що якщо сім’я фактично проживає у житловому приміщенні, але не зареєстрована у ньому, то житлова субсидія домогосподарству може бути призначена на підставі договору найму (оренди) житла.

Якщо ваша сім’я належить до внутрішньо переміщених осіб (цей статус повинен підтверджуватись відповідними довідками), то житлова субсидія може призначатися без укладання договору найму (оренди) житлового приміщення, в якому проживає сім’я (Положення про порядок призначення житлових субсидій, затверджене постановою Кабінету Міністрів) України від 21.10.1995 № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”).

Нове на сайті