Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДоплат не буде: пенсіонерів попередили про відміну додаткових виплат до пенсії

Доплат не буде: пенсіонерів попередили про відміну додаткових виплат до пенсії

Этот материал также доступен на русском языке
Деяким пенсіонерам належать не лише пенсійні виплати, а й різні доплати. Стало відомо, чому частині українців скасували надбавку за проживання на радіоактивно забруднених територіях.

«Чому не отримують доплати пенсіонери на радіоактивно забруднених територіях?», – запитав мешканець смт Іванків Київської області.

У Пенсійному фонді відповіли, що частина пенсіонерів, які не працюють і що проживають на території радіоактивного забруднення, не отримують встановлених законодавством доплат до пенсій через брак коштів.

Раніше ми розповідали, хто в Україні отримує найвищі пенсії.

Йдеться про доплати у розмірі однієї, двох або трьох мінімальних зарплат, передбачених статтею 39 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Право на них поновив Конституційний Суд 17 липня 2018 р. у справі №6-р/2018.

За час зупинення норми сформувалася заборгованість, на покриття якої не вистачає коштів. Крім того, в уряді є сумнів у доцільності таких виплат окремим категоріям.

Йдеться не про пенсіонерів-ліквідаторів, не про постраждалих пенсіонерів, а про людей, які умовно все життя пропрацювали на Одещині, а під пенсію купують будиночок на Житомирщині, переселяються та подають заявку на виплату цієї надбавки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні